Gurbe Douwstra

De Drachtster singer/songwriter Gurbe Douwstra heeft van jongsaf aan de muziek als zijn grote passie en zingt in z’n ‘memmetaal’, het Fries. Hij is een singer/­songwriter, die zijn liedjes brengt in de stijl van de Friese troubadoers.

Liedjes, die variëren van melancholieke luisterliedjes tot vrolijke liedjes over de (eigen)­aar­dige zaken van het leven. De variatie in teksten is daarbij al even groot als in de muziek. Van soms bijna sentimenteel tot gekscherend, humoristisch met een flinke dosis zelfspot, maar wel allemaal recht uit het hart. Veel van die liedjes zijn te vinden op de vier cd’s, die Gurbe Douwstra tot nu toe heeft uitgebracht, ‘Dizze Stoarm’, ‘Myn eigen paad’, ‘Thús’ en ‘Op ‘n paad’. Met het lied ‘Cliffs of Moher’ stond hij maar liefst acht keer op nummer één in de Fryske Top 100 van Omrop Fryslân.

Voor de muziek die hij solo, maar ook in alle andere samenstelling, brengt, heeft hij de term ‘Frisicana’ bedacht, met een knipoog en verwijzing naar ‘Americana’, een stijl die door veel singer/songwriters beoefend wordt.

Facebook

Youtube

Een zeer breed aanbod en diversiteit aan artiesten, (cover)bands, dj’s, zangers, muzikanten, aanvullende acts en overig entertainment en met jarenlange ervaring en expertise in de muziek- en evenementenbranche. Weet LXeventsupport aan elk feest of evenement de juiste invulling te geven.

Concept

LXeventsupport kan u ondersteunen bij alle facetten die bij het organiseren van een evenement aan de orde komen. Ook het volledig uit handen geven is mogelijk. Organiseert u bijvoorbeeld een muziekfeest, een opening of een personeelsfeest. En heeft u een podium nodig, artiesten, aankondigingsposters of wat dan ook. Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Meer info