Piter Wilkens

In 2010 kreeg Piter Wilkens de pretentieuze ‘Bernlef priis’. De belangrijkste muziekprijs van de Provincie Friesland, overhandigd door gedeputeerde van cultuur Jannewietske de Vries. Zij noemde hem ‘de stim fan Fryslân’. ‘Een artiest met een breed oeuvre waarmee hij zowel de jeugd als het wat oudere publiek aanspreekt. Bij Piter is Friesland vaak een thema, maar hij kijkt letterlijk ook over de grens’.

Leanard Cohen

Sinds Piter Wilkens in 1979 als bassist begon in de punkrockachtige band Okke Hel is hij inmiddels als troubadour en singer- songwriter niet meer weg te denken uit de Friese muziekwereld. Ook op het succesvolle project  ‘ Leonard Cohen in het Fries’ drukte Piter nadrukkelijk zijn stempel met zijn eigenzinnige bewerking op het nummer ‘Libben, libben, libben’ (Lover, lover, lover).

Best Genoch

Omdat 2012 het jaar was dat de Friese troubadour reeds 25 jaar als solo artiest opereerde, werd in mei van dat jaar de verzamel cd  ‘Bêst genôch’ uitgebracht.  Een album met 16 muzikale hoogtepunten uit de afgelopen kwart eeuw en schonk Weduwe Jouwstra hem een eigen berenburg: ‘De Liter fan Piter’. Piter is ook een van de initiators van het succesvolle ‘Frysk Sjongers Gala’ dat ieder jaar eenmaal georganiseerd wordt om het Friese lied in de spotlights te zetten.

Facebook

Youtube

Een zeer breed aanbod en diversiteit aan artiesten, (cover)bands, dj’s, zangers, muzikanten, aanvullende acts en overig entertainment en met jarenlange ervaring en expertise in de muziek- en evenementenbranche. Weet LXeventsupport aan elk feest of evenement de juiste invulling te geven.

Concept

LXeventsupport kan u ondersteunen bij alle facetten die bij het organiseren van een evenement aan de orde komen. Ook het volledig uit handen geven is mogelijk. Organiseert u bijvoorbeeld een muziekfeest, een opening of een personeelsfeest. En heeft u een podium nodig, artiesten, aankondigingsposters of wat dan ook. Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

12938351_954643357917798_740894080604767458_n

Meer info